Soukromá přírodní rezervace?

Přírodní rezervace (PR) má stanoveny obdobné základní ochranné podmínky jako národní přírodní rezervace a vyhlašuje ji obecně závazným předpisem příslušný krajský úřad, který rovněž povoluje výjimky z ochrany, jde-li o veřejný zájem, s výjimkou PR ležících v CHKO nebo na území vojenských újezdů.

Praví pravý suchý úřednický jazyk. A jaká je realita? Soukromá! Přírodní rezervace, výsostně privátní, nadmíru omezená, se spoustou zákazových cedulek a velících piktogramů.

Co z toho vyplývá?

Psům bez vodítka vstup zakázán. Čtyřnožec je celkem poslušný, ušiju mu tedy delší ušiska na gumičku přes kebuli a směle ho budu vydávat za králíka. „Čili vidíte: on to ví, že není králík, a přesto dupe.“ Ona stejně ví, že není králík a trávu naprosto zběsile baští. A vodítko můžeme nechat v batohu.

Cestu si najdeme. I přes povely, zákazy, nařízení a diktát.

BBBB – Borůvky Budou :) Bez deBat :)

Už před lety nás do zdejšího kraje nechtěl pustit pohraničník, bo jsme vypadali podezřele. Tenkrát jsme to zvládli a prošli. Kéž se v dnech příštích žádná další podobná zastavení neopakují.

Mimochodem, pozná se podle poslední fotky geografický sever?

One thought on “Soukromá přírodní rezervace?

  1. Hezký den, objevila jsem Vaše stránky víceméně náhodou, při jejich pročítání jsem ale nabyla dojmu, že se setkáváte s něčím podobným jako my. V neděli 8.8. jsme byli jako už nesčetněkrát na turistické procházce v okolí Návar, odkud nás nepopsatelně nevybíravým způsobem dokonce s náznakem fyzického napadení vyštval jakýsi člověk, který tvrdil, že mu tam patří široké okolí. Právě proto, že jsem se s takovým hulvátstvím v životě nesetkala, leží mi ten zážitek v žaludku a ráda bych se dozvěděla něco víc o poměrech, které v tomto krásném koutě panují. Budu ráda, pokud se mi ozvete třeba na výše uvedený e-mail. Hanka

Napsat komentář