Amnestie na hřeben

Do dneška jsem žila s předsudkem, že hřeben na sběr borůvek používá jen barbar, neznalec a přírodní nemilec. Od rána ovšem patřím do skupiny „hřebenáčů“. Šetrných.

Vyrazila jsem na borůvky. S batohem plným nádob na lesní plody, odhodláním naplnit je a touhou zaměstnat domácí mrazák a troubu při výrobě koláče. Podařilo se. Jen nádob jsem měla málo.

Jako dodatek výbavy jsem totiž dostala hřeben. Vlasy s ním neupravuju už několik let, ale v borůvčí již nepoužiju nástroj jiný. Je to skvost. Žádný barbar a mezulán, ale… Nádobu od hořčice (gramáž 950 g) jsem naplnila za 9 minut. Neskutečné.

Výsledek? Máme upečený koláč, v mrazáku několik porcí borůvek a pochystáno na ovocné knedle. Mlask :)